Debiteuren opvolgen zonder gedoe?

Wij ontzorgen je volledig voor een vast bedrag per maand.

100% vrijblijvend & corona-proof

Z

Automatische opvolging

Zo heb je geen administratie meer, wel volledige focus op je core-business.
Z

Minder late betalers

Wij zorgen ervoor dat je klanten zich wél aan de vervaldag houden terwijl je ook nog een goede klantrelatie behoudt.

Z

Voorkom liquiditeitsproblemen

Optimaliseer je cashflow en win veel geld onder de vorm van krediet, rente en terug gewonnen rentederving.

Al meer dan 20 jaar Specialist in klantvriendelijk debiteuren management

Als geen ander weten wij dat veel bedrijven ermee worstelen om hun klanten op tijd te laten betalen. Zeker wanneer je tientallen tot honderden facturen per maand verstuurt.

Dit kost niet alleen enorme veel tijd en ergernis, ook de goede klantrelatie staat vaak onder druk. En laten we eerlijk zijn, debiteuren opvolgen is voor velen ook niet het leukste klusje om te doen. Toch is debiteurenbeheer essentieel voor een goede cashflow!

Al bijna 20 jaar helpen wij daarom bedrijven succesvol met het tijdig laten betalen van hun debiteuren. We zorgen ervoor dat klanten sneller dan ooit betalen, terwijl de de goede klantrelatie blijft behouden.

    Kies zelf een datum en tijdstip

Kost debiteurenbeheer jou ook ergernis, tijd en veel geld?

Wij hebben al vele bedrijven mogen helpen!

eXago is sinds jaar en dag een belangrijke businesspartner voor ons debiteurenbeheer. Ze zorgen voor een systematische, correcte en vriendelijke opvolging van ons klantenbestand. Hun grote troef is regelmaat en doorzetting.
Guy Roefs

Finance & Administration Manager, SUEZ

Al na drie maanden was er een zichtbare daling van het vervallen saldo. eXago doet wat het beloofd. De flexibiliteit en de ervaring was doorslaggevend in onze keuze om met hun te gaan samenwerken. Ze kwamen bij de opstart zelfs bij ons ter plekke om de interne keuken beter te leren kennen.
Raf De Strooper

Finance Manager, FLEXPOINT

Zelfs na 6 jaar hebben we geen betere oplossing gepresenteerd gekregen dan de opvolging van eXago. De prijs voor hun diensten heeft ons zelfs al opgebracht. Alleen al het aantal af te schrijven vorderingen is met 2/3 gedaald sinds zij de opvolging hebben overgenomen.
Bart Wijckmans

Gedelegeerd Bestuurder, WIJCKMANS NV

Verdere voordelen van je debiteurenbeheer uitbesteden aan eXago

Persoonlijke opvolging

We volgen je debiteuren persoonlijk op. In naam van jouw bedrijf als je dat wilt.

Vast laag bedrag per maand

Wij hanteren een transparante pricing. Je weet waar je aan toe bent.

Flexibele contracten

Wij werken niet met langdurige contracten (vlot opzegbaar dus).

Start binnen 1 week

We doen er alles aan zodat je zo snel mogelijk kunt starten.

Betaling op jouw rekening

Je klanten betalen rechtstreeks op het rekeningnummer op jouw factuur.
v

Meertalige ondersteuning

Nederlands, Engels, Frans, Duits en Italiaans.
“Al na drie maanden was er een zichtbare daling van het vervallen saldo. eXago doet wat het beloofd!”

 

 

Raf De Strooper
Finance Manager, FLEXPOINT

Veel gestelde vragen

Waarom besteden bedrijven dit uit? Dat kun je toch zelf!?

Het stijgende aantal faillissementen de laatste jaren brengt niet alleen kleine maar zeker ook grote bedrijven ernstig in de problemen. Maar liefst 25% van al dit falen is het gevolg van wanbetalers. Het is een feit dat een goed doorgedreven systeem van debiteurenopvolging de kans op dergelijk drama aanzienlijk verkleint.

Daarom dat continuïteit in opvolging zeer belangrijk is, beslissen bedrijven steeds meer om dit in handen te geven van professionals. Door ervaring weten deze mensen beter dan anderen signalen te onderscheiden die mogelijk op een probleem kunnen wijzen.

Maar er is meer: Geld op de rekening van uw klant brengt u niets op. Het kost u zelfs geld in de vorm van een krediet (kaskrediet, straight loan, …) en in de vorm van rentederving. Een goed georganiseerd systeem van opvolging moet dit beperken.

Kan ik hiermee kosten besparen?

Een goed debiteurenbeheer brengt geld op.

Tijdig, systematisch & consequent: de sleutelwoorden van een bedrijf dat zich iedere dag toelegt op dat vlak. Wij stellen efficiënte, uitvoerbare oplossingen voor. Geen korte termijn visie maar een opvolgingssysteem waar u als bedrijf onmiddellijk de vruchten van plukt.

Vergeet niet dat u door actief uw debiteuren op te volgen u een rentevoordeel doet, daarnaast voorkomt u mogelijk ook faillissementen. Als extern bedrijf maakt u aan uw klanten duidelijk dat u het debiteurenbeheer serieus opneemt. eXago koppelt het voordeel van een externe firma te zijn aan haar ervaring. Door die ervaring onderscheiden we sneller een uitvlucht van een ware reden. Meer nog, wij zijn in staat klanten te blijven bellen totdat we ze werkelijk bereiken.

eXago werkt op uw tempo, wij passen ons aan: lopen de betalingstermijnen op, verhogen wij onze frequentie. En omgekeerd. Eenmaal eXago zich engageert, krijgt u antwoorden.

Hoe volg je debiteuren klantvriendelijk op?

Uw bestaande klantenbestand vertegenwoordigt de grootste waarde binnen uw bedrijf. Het spreekt voor zich dat hier zeer voorzichtig dient mee omgegaan te worden.

Wij starten onze opvolging vanuit deze gedachte. Terwijl we de klant overhalen om de openstaande rekening zo snel mogelijk te betalen. wij houden steeds in het achterhoofd dat u deze klant niet wilt verliezen.

Ook hier biedt een extern bedrijf als eXago een groot voordeel. eXago kan doelgericht aan opvolging doen omdat zij als neutrale partner optreedt. De druk van de aanmaning komt er omdat wij net als externe ons daarin specialiseerden. De klant beseft dat het niet zomaar ‘vergeten’ zal worden. Toch is onze aanpak nooit ‘agressief of arrogant’. Te allen tijde wordt uw klant correct, neutraal en direct behandeld. Met zeer veel succes als resultaat.

Waarom zou ik dit niet zelf doen?

Debiteurenbeheer gaat over geld met een impact op het bedrijfsrendement. Laattijdige betalingen beïnvloeden actief de liquiditeit van het bedrijf. Ondanks de belangrijke gevolgen beschouwen veel financiële managers dit toch nog als een taak van een administratief bediende.

Bij eXago weten we uit ondervinding dat dit zelden de meest efficiënte oplossing is. Dag in, dag uit met debiteuren omgaan uit de meest diverse sectoren zorgt voor ervaring en professionalisme.
Kortom: uw geld komt veel sneller binnen.

Economen zijn het er trouwens over eens: Over tien jaar zullen de West-Europese ondernemingen zich toespitsen op hun core-business, alle niet core-activiteiten zullen uitbesteed worden… En u, wil u de toekomst missen?

Houd ik zelf nog wel de controle?

eXago ontwikkelde samen met Xtendit Solutions onder de leiding van de heer Dirk Hauwaerts een innoverende oplossing om de opvolging van debiteuren uit te sourcen zonder de controle te verliezen.

Met het gevolg van deze innovatieve software biedt eXago als enige speler op de markt u de mogelijkheid om 24 op 24 de handelingen omtrent uw wanbetalers te zien evolueren en in te grijpen daar waar u het nodig vindt.

eXago liet dit programma aanvullen met de mogelijkheid om zelfs de handelingen van de advocaat onmiddellijk in te geven. Zo weet u te allen tijde een waardeoordeel te maken van uw debiteurenportefeuille.

Via eXago online opvolging – eForos – beschikt u over een interne medewerker die extern werkt en dit op een professionele manier zonder dat de loonkost uit de pan swingt.

Wat kost het?
Bij eXago geen percentages op omzet of abonnementssysteem maar een transparant pricing. Voor de start maken wij u een duidelijke offerte omtrent de geschatte maandelijkse kost. Deze kost is een vast bedrag per call, per aangetekend schrijven, per … & in functie van de hoeveelheid op te volgen debiteuren. Hoe minder debiteuren op te volgen, hoe lager de stukprijs…logisch!

Het geheim van klantvriendelijk debiteuren management?

Boek gratis en vrijblijvend een gesprek met onze experts

100% vrijblijvend & corona-proof

© Exago BVBA 2004 – 2017